Εθνικό Πανεπιστήμιο Νικαράγουας, Εστελί, Νικαράγουα, 2016

Categories: Γενικά

Με μοναδική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Νικαράγουα, μεταξύ 24- 31 Οκτωβρίου 2016, η ανθρωπιστική, πολιτιστική κι εκπαιδευτική αποστολή της Αμφικτυονίας, όπως εκπροσωπήθηκε από τη Δρα. Ελένη Μαντρατζή, πρόεδρο αυτής και δικηγόρο, και τ’ αντεπιστέλλοντα μέλη, κ. Σταμάτη Χρήστου, διεθνή φωτογράφο και κ. Γιάννη Παπαδόγιαννη, επιχειρηματία.

Η αντιπροσωπεία της Αμφικτυονίας ανέπτυξε πλήθος δραστηριοτήτων στο Ορφανοτροφείο Aldeas Infantiles S.O.S., όπου και διέμεινε, καθώς και στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της χώρας «Universidad Nacional de Nicaragua», στην περιοχή Εστελί, υπό τη συνδιοργάνωση των κ. Κάρεν Εσκαλάντε, Διευθύντριας και κ. Δομιτίλας Ορόσκο, Γενικής Γραμματέως του Ορφανοτροφείου, καθώς και των κ. Μάξιμου Ροδρίγιες, Πρύτανη, κ. Σόνια Τινόκο Μέσα, Αντιπρύτανη και κ. Χουάν Κάρλος Μπενάβιδες Φουέντες, καθηγητή του Εθνικού Πανεπιστημίου.

Από τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου, που εντυπωσίασε με τα ελληνικά άρματα, και τις καθημερινές πρόβες, διδασκαλίες, εκδηλώσεις, εξορμήσεις στις κοινότητες ιθαγενών και παιγχνίδια κάθε φύσεως, μέχρι τη διάλεξη για το αδίκημα του ντόπινγκ στον αθλητισμό, για την Ελλάδα και τα ελληνικά ιδεώδη, σε φοιτητές προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου διαφόρων επιστημών, όπως επίσης και αθλητικών τμημάτων, μικροί και μεγάλοι έζησαν στη Νικαράγουα μία ανεπανάληπτη και πλούσια από πολιτισμό, πρότυπα κι εμπειρίες εβδομάδα, που γέμισε κι αναστέναξε Ελλάδα!

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο Flickr

Leave a Reply


Επιστροφή στην Επικαιρότητα