Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, 2016

Categories: Γενικά

Με μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εορτή υποδέχθηκαν οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων τη Βαλκανική Αμφικτυονία, εκπροσωπούμενη από την πρόεδρό της Δρα. Ελένη Γ. Μαντρατζή, δικηγόρο, την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016, υπό την παρουσία του κ. Νικολάου Ζευκιλή, επιχειρηματία και χορηγού.

Οι μαθητές του Σχολείου, που φημίζεται για τη ποικίλη επιστημονική και κοινωνική του δράση τόσο εντός Ελλάδος, όσο και σε διεθνές επίπεδο, υπό την άψογη καθοδήγηση του διευθυντή τους κ. Χρήστου Μουρατίδη και των εξαίρετων και πολύ δραστήριων καθηγητών τους, μαθηματικών, κ. Βασιλείου Κωστόπουλου, μουσικής, κ. Σταματίνας Μιχαηλίδου και πληροφορικής κ. Δημητρίου Σκυριανόγλου, παρουσίασαν τα πεπραγμένα της συμμετοχής τους στο διαστημικό πρόγραμμα εκπαίδευσης «Space Camp», τον Ιούνιο- Ιούλιο 2016, καθώς επίσης και την προσφορά τους σε εκπαιδευτικό υλικό στα πλαίσια της ανθρωπιστικής αποστολής στο Ορφανοτροφείο Aldeas Infantiles S.O.S., στο Εστελί της Νικαράγουας, μεταξύ 24- 31 Οκτωβρίου 2016.

Βαθειά επηρεασμένοι από το πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, απήγγειλαν ποιήματα, υποδύθηκαν θεατρικούς ηθοποιούς σε θεατρικά έργα με κοινωνικό κι ανθρωπιστικό νόημα και τραγούδησαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, σε κλίμα χαράς κι ελπίδας.
Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών και η απονομή τιμητικών επαίνων στους συμμετέχοντες μαθητές, όπως επίσης και στους Δρα. Ελένη Γ. Μαντρατζή και κ. Νικόλαο Ζευκιλή, για την προσφορά και συμβολή τους διά της Βαλκανικής Αμφικτυονίας στις εκπαιδευτικές κι ανθρωπιστικές δραστηριότητες των μαθητών, μέσω της χορήγησης υποτροφιών.

Leave a Reply


Επιστροφή στην Επικαιρότητα