Space Camp, 9-15 Ιουλίου 2017

Categories: Γενικά

Τίποτε δε θα μπορούσε ν’ αποτυπώσει και αποδώσει καλύτερα και αμεσότερα όσα έζησε η ελληνική αποστολή των δέκα έξι Ελλήνων μαθητών, που εκπροσώπησαν τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα- Λιναρδάτου, καθώς και Ζηρίδη, υπό τη συνοδεία και καθοδήγηση της κ. Πολυτίμης Αλιφέρη, καθηγήτριας γαλλικής γλώσσας στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα- Λιναρδάτου, και τη διοργάνωση των Δρος. Ελένης Γ. Μαντρατζή, δικηγόρου και προέδρου της Αμφικτυονίας, Νικολάου Ζευκιλή, επιχειρηματία και των κ. Αυγουλέα και Λιναρδάτου, ιδρυτών και διευθυντών των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα- Λιναρδάτου, κατά τη διάρκεια του Space Camp, διαστημικού προγράμματος εκπαίδευσης, στη Σμύρνη της Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 9- 15 Ιουλίου 2017, από τις ίδιες τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών του «διαστήματος», όπως ενδεικτικά παρατίθενται κατωτέρω:

όλα είναι τέλεια, οι άνθρωποι, η ομάδα μας, εξαιρετικοί, τα παιδιά περνούν υπέροχα, οι δραστηριότητες ποικίλες και πάντα ενδιαφέρουσες, είμαστε ευτυχείς! … Επιστρέψαμε όλοι κατενθουσιασμένοι. Τα παιδιά δεν ήθελαν να φύγουν…!

Θα ήθελα ακόμα μια φορά να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην κ. Ελένη Μαντρατζή, και στη Βαλκανική Αμφικτυονία, που έδωσαν την ευκαιρία σε μαθητές του ιδιωτικού σχολείου Αυγουλέα- Λιναρδάτου να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία στο Space Camp, ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που μας προσέφερε αξέχαστες στιγμές κι εμπειρίες ζωής, σε μας και τόσους μαθητές, που ίσως και να μην ξαναζήσουμε πουθενά αλλού… Δεν υπάρχουν λόγια για την ποιότητα των δραστηριοτήτων, ζήσαμε σαν μικροί αστροναύτες, συμμετείχαμε σε αποστολές στο διάστημα, νιώσαμε πώς είναι η έλλειψη βαρύτητας, περπατήσαμε στο φεγγάρι και γέμισε ο χρόνος μας με καταπληκτικές στιγμές.

Άρεσε πολύ στους μαθητές μας που βρέθηκαν με συνομήλικούς τους από άλλες χώρες, έκαναν φιλίες που πιστεύω ότι θα τις κρατήσουν για χρόνια πολλά. Απήλαυσαν γεύσεις τουρκικής, και όχι μόνο, κουζίνας… Η οργάνωση του καθημερινού προγράμματος των δραστηριοτήτων ήταν πραγματικά πολύ καλά μελετημένη, οι ώρες εκπαίδευσης, το φαγητό, η διασκέδαση, ο ύπνος, τα πάντα… Οι εκπαιδευτές ήταν εξαιρετικοί, ευγενικοί, υπεύθυνοι, φιλικοί, απόλυτα καταρτισμένοι σε όλα. Η ασφάλεια που παρέχει το Space Camp είναι υψηλοτάτου επιπέδου, ούτε μια στιγμή δεν ένιωσα ότι κάτι με ανησυχούσε σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών μου… Αντίστοιχα εξαιρετικά οργανωμένο ήταν και το πρόγραμμα για όλους εμάς τους συνοδούς. Και κάτι ακόμα σημαντικό….. Όλοι οι μαθητές κατάφεραν να ζήσουν χωρίς Wifi, κάτι που στις μέρες μας φαίνεται αδιανόητο! Ούτε οι ίδιοι μπόρεσαν να πιστέψουν ακόμη ότι πέρασαν μία εβδομάδα χωρίς internet και δεν τους έλειψε καθόλου! Ένα μεγάλο “ευχαριστούμε” από όλους εμάς. Ευχόμαστε να συνεχίσετε αυτό το πρόγραμμα για πολλά πολλά χρόνια!

Με εκτίμηση

Πολυτίμη Αλιφέρη

Καθηγήτρια Γαλλικών, συνοδός της ελληνικής αποστολής

ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου! Γνωρίσαμε παιδιά από άλλες χώρες με τα οποία κρατάμε επαφές μέχρι και σήμερα! Θα ήθελα πολύ να ξαναπάω. Περισσότερο μου άρεσαν οι προσομοιωτές που υπήρχαν. Από αυτό το ταξίδι αποκόμισα εμπειρίες και αναμνήσεις που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Χωρίς τη συνδρομή της Βαλκανικής Αμφικτυονίας δεν θα μπορούσα ποτέ να ζήσω τέτοιες σημαντικές εμπειρίες. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη σας από τα βάθη της εφηβικής  καρδιάς μας

Ιωάννα Καλλιανιώτη

Μαθήτρια, συμμετέχουσα

Space Camp of Turkey was definitely the best choice I could ever have chosen. My favorite part of the Space Camp was the simulations because it was so entertaining and beneficial .If I had the chance to be there again, I am sure that I would visited it again!

Ελένη Κατσιμάρδου

Μαθήτρια, συμμετέχουσα

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος στο  Space Camp Turkey έλαβα πάρα πολλές γνώσεις για το διάστημα μέσα από μια πληθώρα δραστηριοτήτων. Το πλανητάριο, οι προσομοιώσεις, οι διαλέξεις, οι ταινίες, όλες αυτές οι αναμνήσεις έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είχα επίσης την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσω άτομα από διάφορα μέρη του κόσμου, αλλά και να γίνω μία καλή φίλη με καθένα από αυτά. Το Space Camp Turkey ήταν αδιαμφισβήτητα μια εμπειρία ζωής και θα ξαναπήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη!

Τζίνα Αλεξοπούλου

Μαθήτρια, συμμετέχουσα

Space Camp Turkey, ένα πολύ άρτια δομημένο και υπερσύγχρονο κτίριο με όλες τις ανέσεις, το οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα του είδους του. Όσο επιβλητικό, όμως, κι αν ήταν στο εξωτερικό του, το εσωτερικό του ήταν μακράν το πιο εντυπωσιακό σημείο της όλης αποστολής. … αφού χωριστήκαμε σε ομάδες, καθεμία από τις οποίες είχε τον δικό της κοιτώνα, γνωρίσαμε άτομα από άλλες χώρες και συνήψαμε διεθνείς διαπροσωπικές σχέσεις, πολλές από τις οποίες διατηρούμε ακόμα και σήμερα. Οι δραστηριότητες του καλοστημένου και μελετημένου στο έπακρον προγράμματος δεν άργησαν να ξεκινήσουν. Οι προβολές ταινιών σχετικές με το διάστημα και οι διαδραστικές διαδικασίες εκμάθησης, έδιναν τη σκυτάλη σε προσομοιώσεις ζωής εκτός του βαρυτικού πεδίου της Γης, σε ειδικά μηχανήματα, που θύμιζαν κατά κάποιον τρόπο παιχνίδια στα ευρέως γνωστά Luna Parks, σε ασφαλέστερα πλαίσια, φυσικά. Πειράματα, διαγωνισμοί, βραδιές διασκέδασης και γνωριμίας άλλων τόπων εκτός των συνόρων της χώρας μας δεν απουσίαζαν από το γεμάτο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα υπήρχε και αρκετός ελεύθερος χρόνος. Ωστόσο, αυτό που έχει μείνει στον νου των περισσότερων από εμάς ήταν σίγουρα η διαστημική αποστολή καθεαυτήν. Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας, τα μέλη κάθε ομάδας ανέλαβαν κάποια αρμοδιότητα σε μία εικονική, μα συνάμα τόσο αληθοφανή και σαγηνευτική, αποστολή εκτός της ατμόσφαιρας της Γης για την πραγματοποίηση προκαθορισμένων πειραμάτων. Οι εγκαταστάσεις, σε συνδυασμό με τον σχολαστικό προγραμματισμό του Space Camp αποτέλεσαν τους πιο σημαντικούς παράγοντες που έκαναν την όλη εμπειρία αξέχαστη. Εν κατακλείδι, νιώθω υπερτυχερός για την ευκαιρία που μου δόθηκε να παρακολουθήσω ένα τόσο μοναδικό πρόγραμμα και ευελπιστώ να καταφέρουν και οι υπόλοιποι συμμαθητές μου να συμμετάσχουν σε κάτι παρόμοιο. Όλη αυτή η εμπειρία, από το ταξίδι, τις συζητήσεις μας, τις προσδοκίες μας, τις νέες φιλίες έως και την επιστροφή πάλι στην Ελλάδα, θα μας μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό και θα συνταυτίζεται με τα σχολικά μας χρόνια αποτελώντας πηγή έμπνευσης για πολλές συζητήσεις που θα ακολουθήσουν. 

Τριάντης Λαμπρόπουλος

Μαθητής, συμμετέχων

αυτή η εμπειρία για μένα κορυφώθηκε όταν ανέβηκα στον προσομοιωτή M.A.T. Multi Axis Trainer, όπου αν και ζαλιζόμουν για μία ημέρα, ήταν τέλεια!

Δημήτριος Κεραμιδάς

Μαθητής, συμμετέχων

Leave a Reply


Επιστροφή στην Επικαιρότητα