Η Βαλκανική Αμφικτυονία διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση, που επιμελούνται τα σχετικά με την οργάνωση, διοίκηση και διαχείριση θέματα, καθώς και την Ελεγκτική Επιτροπή, που είναι αρμόδια επί των οικονομικών ελέγχων, του προγραμματισμού και της αξιοποίησης των πόρων, εσόδων και εξόδων.

Διοικητικό Συμβούλιο

Αϊβαλή Σοφία | Υπεύθυνη προώθησης- προβολής- φωτογραφίας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην επαρχιακή πόλη της Κάτω Τιθορέας. Η μεγάλη της αγάπη για δημιουργική απασχόληση από τη νεαρή ηλικία, την οδήγησε στις σπουδές σχεδίου και μόδας, όπου και αφιερώθηκε επαγγελματικά, ως σχεδιάστρια μόδας. Σειρά συνεργασιών με φημισμένους οίκους και σχεδιαστές μόδας στην Ελλάδα και το εξωτερικό σημάδεψε την πορεία της τόσο στο χώρο της μόδας καθεαυτόν όσο και στην επαφή και προσέγγισή της με άλλους πολιτισμούς. Η Αμφικτυονία αποτελεί για εκείνην πρόκληση για ανταλλαγή ιδεών, πηγή ενθάρρυνσης της συνεργασίας και συναδέλφωσης μεταξύ των ανθρώπων, καθώς και κίνητρο για έμπνευση και δημιουργία σχεδίου, με σκοπό την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στις ασθενέστερες τάξεις των λαών του κόσμου.

Ασλανίδης Παύλος | Οργανωτικός Γραμματέας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων σε προπτυχιακό επίπεδο στο New York College και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Indianapolis της Αμερικής. Ομιλεί αγγλικά, εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες ως υπεύθυνος μάρκετινγκ και σήμερα διευθύνει τον Όμιλο Κ. ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ. Η θέση και προσφορά του στη Βαλκανική Αμφικτυονία, αλλά και η δραστηριοποίησή του σε ποικίλους πολιτιστικούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων και ο «Σύλλογος των εν Αθήναις Φλωρινιωτών – ΦΙΛΙΠΠΟΣ», του δίνει τη δύναμη ν’ ατενίζει τον κόσμο μέσα από άλλη οπτική γωνία, να προσφέρει όπου μπορεί, αλλά και να βρίσκει τρόπους αντικατάστασης της προσφοράς, όταν αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί υλικά ή οικονομικά.

Βαλαής Κωνσταντίνος | Υπεύθυνος εκδηλώσεων- δραστηριοτήτων

Ξεκίνησε τις αναζητήσεις του στις τέχνες από τη νεαρή ηλικία. Με καθηγητές το Νικόλαο Καλαμβόκη, αγιογράφο, και την Έλενα Μπινιώτη, καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών, σπούδασε αγιογραφία και ζωγραφική. Είναι κάτοχος κρατικού πτυχίου αργυροχρυσοχοΐας και μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Τα έργα του έχουν φιλοξενηθεί σε ποικίλες εκθέσεις, όπως στην Πρεσβεία της Τσεχίας, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Πινακοθήκη του Πειραιά, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι, στην Γκαλερί Magna, στην Designers’ dot Gallery, στην Ersis Gallery, στην TITANIUM YIAYIANNOS GALLERY, στην ALFA GALLERY στη Κύπρο, στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στο Grand Resort Lagonissi, στο κέντρο τέχνης Καστέλας, στην Αίθουσα Τέχνης Κούρος στην Τρίπολη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Π. Φαλήρου Αττικής στο Φλοίσβο, στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», στο Δημαρχείο Π. Φαλήρου Αττικής, στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Κρήτης, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Χαλκού, στο Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου Θεσπρωτίας και σε πολλές ακόμη ιδιωτικές και ομαδικές εκθέσεις. Mε τα έργα του τιμήθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας, κ. Klaus Vaclav, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδος, κ. Κάρολος Παπούλιας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, κ. Δημήτρης Χριστόφιας, οι τέως Υπουργοί Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Παύλος Γερουλάνος, ο κ. Μίκης Θεοδωράκης και η κ. Αλεξάνδρα Τσιάβου, χάλκινη Ολυμπιονίκης στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, ενώ δημιουργήματά του κοσμούν το κεντρικό κατάστημα της APIVITA στο Κολωνάκι, το Astir Palace Resort, το Ζάππειο Μέγαρο, το Δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου, το Δημαρχείο Τριπόλεως και το Δημαρχείο Φιλιατών Θεσπρωτίας, όπως επίσης και ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο. Διετέλεσε Έφορος στο «Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου» της Ηπείρου, ενώ από την «UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος», όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων για σειρά ετών, τιμήθηκε ως καλλιτέχνης με χρυσό μετάλλιο, για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό. Η πρώτη του επαφή με τη Βαλκανική Αμφικτυονία υλοποιήθηκε διά της προσφοράς από μέρους του εκατοντάδων συμβολικών ειδών γλυπτικής για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Ορθοδόξων Χριστιανών της Γουατεμάλας, στα πλαίσια της Αποστολής Ειρήνης στο «Hogar Rafael Ayau» στη Γουατεμάλα Σίτυ, τον Οκτώβριο του έτους 2006.

Βίλλιας Γεώργιος | Υπεύθυνος πόρων- συνδρομών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Αποφοίτησε από το Βιολογικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και συνέχισε τις σπουδές του πραγματοποιώντας μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στον τομέα της Βιοπληροφορικής, διακρινόμενος για τις υψηλές επιδόσεις για τις οποίες του απονεμήθηκε υποτροφία. Από το έτος 2009 εργάζεται ως καθηγητής Βιολογίας σε σχολεία μέσης εκπαιδεύσεως. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του συμπεριλαμβάνονται συνεχείς επιμορφώσεις και συμμετοχές σε εκπαιδευτικά σεμινάρια στο εσωτερικό και το εξωτερικό σε θέματα εκπαίδευσης, τεχνολογίας, εκπαιδευτικής ρομποτικής και διαστήματος. Έχει διατελέσει συντονιστής εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς. Ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό, όπως επίσης και με τον εθελοντισμό, όπως ενδεικτικά με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, για περισσότερο από δέκα χρόνια και με τη Βαλκανική Αμφικτυονία, συντονίζοντας αποστολές ελληνικών σχολείων για το διαστημικό πρόγραμμα εκπαίδευσης Space Camp, στη Σμύρνη της Τουρκίας. Ομιλώ αγγλικά και ισπανικά.

Ζαχαράκης Γεώργιος | Ταμίας

Κατοικεί στην Αθήνα, όπου και γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ήδη από το έτος 2004 διατηρεί το δικό του δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, εργαζόμενος ως ελεύθερα μαχόμενος δικηγόρος. Δραστηριοποιούμενος στα πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά δρώμενα της Βαλκανικής Αμφικτυονίας, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος και την οποία έζησε από τα πρώτα της βήματα έως και σήμερα, πιστεύει στη συναδέλφωση των ομοτίμων του ανά τον κόσμο διά ποικίλων πολιτιστικών, κοινωνικών κι εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Ομιλεί αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.

Κακούρου Λυδία | Υπεύθυνη διερμηνείας

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών κι εκκολαπτόμενη Δικηγόρος, εργαζόμενη σε δικηγορικό γραφείο. Δραστηριοποιείται σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής νέων, ως οργανώτρια και συμμέτοχος, ενώ επίσης έχει λάβει μέρος σε ποικίλα θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα, διαβαλκανικά και μη, μεταξύ των οποίων στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και τουρκικά και τα ενδιαφέροντά της περιστρέφονται γύρω από το χορό, τα ταξίδια, τα βιβλία και τον κινηματογράφο. Θεωρεί ότι η εθελοντική της συμβολή ως ανθρώπου πρέπει πρωτίστως να αποσκοπεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων κάθε συνανθρώπου, την οποία και επιθυμεί διά ποικίλων ανθρωπιστικών και κοινωνικών προγραμμάτων της Βαλκανικής Αμφικτυονίας να κάνει πράξη.

Καρκαλή Κωνσταντίνα | Αντιπρόεδρος

Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης  του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο βιογραφικό της συγκαταλέγεται η ενεργός συμμετοχή σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια θεματολογίας της Πολιτικής Επικοινωνίας, της Οικονομικής Πολιτικής, καθώς και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media). Εργάστηκε στον τομέα της παροχής υπηρεσιών σε δημόσιο και ιδιωτικό επίπεδο και απέκτησε εμπειρίες που την διαμόρφωσαν ως άνθρωπο. Έχοντας κάνει τα πρώτα της δημοσιογραφικά βήματα στον όμιλο του Antenna, σήμερα εργάζεται ως πολιτικός συντάκτης. Η ενασχόλησή της με τον εθελοντισμό διηύρυνε το δημιουργικό της πνεύμα και ανέπτυξε τους ορίζοντές της σε κοινωνικό επίπεδο. Στη Βαλκανική Αμφικτυονία είναι ενεργό μέλος από το έτος 2006.

Κριμιτζάς Αντώνιος | Γενικός Γραμματέας, Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και διαχειρίσεως μελών

Είναι Βιολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Μοριακής Βιολογίας. Έχει διατελέσει μεταδιδακτορικός ερευνητής και Λέκτορας 407 στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Εκπαιδευτική Αναγέννηση. Η εκπαίδευση, ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τους νέους ανθρώπους, του προσφέρει τη μέγιστη χαρά και ικανοποίηση. Ασχολείται ενεργά με το στίβο, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις, ενώ έχει συμμετάσχει και τερματίσει με επιτυχία στον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας πολλές φορές. Στις δραστηριότητές του συμπεριλαμβάνεται ο χορός Tango της Αργεντινής, καθώς και η κλασσική κιθάρα. Θεωρεί ότι η προσφορά προς το συνάνθρωπο δε γνωρίζει σύνορα, αντιθέτως είναι πολύπλευρη κι ολοκληρωτική, συνεχής κι ανιδιοτελής. Στη Βαλκανική Αμφικτυονία προσέφερε μέσω διαφόρων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως ενδεικτικά διά του συντονισμού αποστολών ελληνικών σχολείων για το διαστημικό πρόγραμμα εκπαίδευσης Space Camp, στη Σμύρνη της Τουρκίας.

Λευκοφρύδης Ιωάννης | Υπεύθυνος ανθρωπιστικών και πολιτιστικών προγραμμάτων

Αποφοίτησε από το Τμήμα Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με βαθμό λίαν καλώς και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ολοκλήρωσε τις σπουδές μου στη φημισμένη στην Ευρώπη Deutsche Sporthochschule της Γερμανίας, με ειδικότητα στη βιομηχανική ανάλυση. Εργάστηκε στον τομέα της εκγύμνασης παιδιών προσχολικής ηλικίας, και από τη θέση του προπονητή απέκτησε εμπειρία ζωής μεγαλύτερη αυτής που θα αποκτούσε εργαζόμενος σε πολυεθνική εταιρία, όπως χαρακτηριστικά περιγράφει. Στην Αεροπορία προσέφερε τις υπηρεσίες του στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Είναι εκδότης της ημερήσιας πρωινής εφημερίδας “ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ”, με αντικείμενο οικονομικές ειδήσεις, αναλύσεις και ανακοινώσεις του Δημοσίου, όπου εργάστηκε από την πολύ νεαρή του ηλικία, σε ποικίλα τμήματα, αποτελώντας σήμερα, ως διευθύνων σύμβουλος, την τρίτη γεννεά εκδοτών από το έτος 1929. Δημιουργικό και ανήσυχο πνεύμα, συνετέλεσε στην καθοριστική ανάπτυξη της εν λόγω εφημερίδας διά της δημιουργίας της πρώτης ηλεκτρονικής έκδοσης που συναντάται στα ελληνικά χρονικά και της μετέπειτα εξέλιξή της σε μία σύγχρονη οικονομική εφημερίδα. Σήμερα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου Β’ στην Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιoκτητών Περιοδικού Τύπου (Ε.Δ.Ι.Π.Τ.). Με βασική αρχή που τον διέπει, την κοινωνική πολιτική, δίνει πρώτη προτεραιότητα στο σεβασμό στον εργαζόμενο, ως άνθρωπο και συνεργάτη. Η ιδιαίτερη αγάπη του για τον αθλητισμό διαμόρφωσε το χαρακτήρα του στις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, το ομαδικό και αγωνιστικό πνεύμα, και την άμιλλα. Κάτοχος δύο χρυσών μεταλλίων στην ενόργανη γυμναστική στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες, απέκτησε πανελλήνιες διακρίσεις στον αθλητισμό, ενώ παράλληλα κατέχει δίπλωμα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης. Η αγάπη του για την προσφορά στο συνάνθρωπο υλοποιήθηκε διά της ενεργού συμμετοχής του σε διάφορες οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Action Aid και η Βαλκανική Αμφικτυονία, ορόσημο της συμβολής του στην οποία υπήρξε η αποστολή ειρήνης στην Ουγκάντα το Νοέμβριο του 2012. Είναι νυμφευμένος με την Ελεάννα, με την οποίαν έχουν αποκτήσει δύο τέκνα, τη Ζωή και το Γιώργο.

Μαντρατζή Ελένη | Πρόεδρος

Η Δρ. Ελένη Γ. Μαντρατζή είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ασκεί τη δικηγορία από το έτος 2004. Αριστούχος απόφοιτος του Αρσακείου- Τοσιτσείου Σχολείου Εκάλης, σπούδασε τη νομική επιστήμη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, απ’ όπου αποφοίτησε ως πτυχιούχος της Νομικής Σχολής το έτος 2002. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών Αστικού Δικαίου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών- Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής, απ’ όπου αποφοίτησε το έτος 2004. Tο έτος 2009 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Νομικής στον τομέα του Ποινικού Δικαίου και της Εγκληματολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης- Τμήμα Διδακτορικών Σπουδών της Νομικής Σχολής. Την αφοσίωσή της στη δικηγορία, χαρακτηρίζει το πάθος, η συνέπεια, η αξιοπρέπεια, η μαχητικότητα και η αντικειμενική και δίκαιη κρίση. Έχει συγγράψει επιστημονικά και λογοτεχνικά βιβλία κι έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει πολλές έρευνες σε θέματα νομικά.
Πέραν της ελληνικής, ομιλεί την ισπανική, την τουρκική, την αγγλική, τη γερμανική, την ιταλική και την πορτογαλική γλώσσα.
Παράλληλα με τη νομική επιστήμη, ανέπτυξε από την πολύ μικρή ηλικία έντονη δράση σε θέματα ανθρωπιστικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά.
Πολυάριθμες είναι οι συμμετοχές, οι εισηγήσεις, οι ακαδημαϊκές διδασκαλίες, οι διαλέξεις, τα συνέδρια και οι διοργανώσεις, οι ανθρωπιστικές αποστολές ειρήνης, οι αποστολές αδελφοποίησης και συνεργασίας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου παραστάθηκε ως πρέσβειρα ειρήνης, διοργανώτρια, συντονίστρια, εισηγήτρια, όπως επίσης και ως πρόεδρος, εμπνεύστρια, ιδρυτικό μέλος και τοπική συντονίστρια πολυάριθμων οργανώσεων και συλλόγων, μεταξύ αυτών και της Μ.Κ.Ο. «Βαλκανική Αμφικτυονία», που ίδρυσε το έτος 2002.
Για τις δραστηριότητές της τιμήθηκε με πολυάριθμες διακρίσεις από τοπικούς και διεθνείς παράγοντες, για την προσφορά ανθρωπιστικού και κοινωνικού έργου, για την προσφορά της στην ειρήνη και την εκπαίδευση, τη συμβολή στην προσέγγιση των λαών και την ανάπτυξη των σχέσεων κρατών, τη διάδοση του πνεύματος φιλίας και συνεργασίας, τη νομική επιστήμη, τις λαμπρές παρουσιάσεις ακαδημαϊκών διαλέξεων και τη διάδοση του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού.
Με πολυετείς σπουδές στις τέχνες και τον αθλητισμό, και ειδικότερα στο χορό, το πιάνο, το τραγούδι, τη ζωγραφική και το στίβο, κολύμβηση, καλαθοσφαίριση και πετοσφαίριση αντίστοιχα, η Ελένη Μαντρατζή ξεχώρισε το χορό (κλασικό μπαλέτο, μοντέρνο, τζαζ, λάτιν τζαζ, λατινοαμερικάνικους χορούς, φλαμένκο- Ισπανική Ακαδημία Χορού, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς), ως χορεύτρια, εκπαιδεύτρια και χορογράφος, καθώς και το στίβο, όπου επιδίδεται έως και σήμερα με ζήλο, ταλέντο και αγάπη.

Μάτση Σταυρούλα | Υπεύθυνη οργάνωσης και δημιουργίας παραρτημάτων

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην όμορφη Καλαμάτα. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στον τομέα της Νευρολογίας, όπου και προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες της ως Νευρολόγος, ασκώντας το ελεύθερο επάγγελμα και διατηρώντας ιδιωτικό ιατρείο, με ειδικό ενδιαφέρον στα θέματα των διαταραχών μνήμης, της κινητικότητας και των απομυελινωτικών νοσημάτων. Παράλληλα, ολοκληρώνει τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό τμήμα «Θεσμοί και Πολιτικές Υγείας» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συνεργάστηκε με τη φαρμακευτική εταιρεία Glaxo Smith Kline ως Ιατρικός Σύμβουλος, ενώ τα ενδιαφέροντά της επεκτείνονται στην προσφορά και εθελοντική δραστηριοποίηση σε ποικίλα προγράμματα για τον άνθρωπο, την εκπαίδευση και την κοινωνία διά της Βαλκανικής Αμφικτυονίας, όπου συμμετέχει ενεργά και δυναμικά, με ιδέες και πρωτοβουλία επανεκκινήσεως σε όλους τους τομείς.

Μπουργκαζλή Φρύνη | Υπεύθυνη πόρων- χορηγιών

Κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη όπου και μεγάλωσε. Σπούδασα στην Αθήνα Διοίκηση Επιχειρήσεων και εργάζομαι στην αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines. Μιλώ αγγλικά, τουρκικά καθώς και ιαπωνικά. Το ενδιαφέρον μου δεν περιορίζεται μόνο στα φλέγοντα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά επεκτείνεται σε βαλκανικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Σωτηρίου Λουκάς | Ειδικός γραμματέας, Υπεύθυνος Τύπου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο του Manchester της Μεγάλης Βρετανίας και εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε πολυεθνικές εταιρίες. Εν τέλει, τον κέρδισε η νομική επιστήμη, οπόταν και μετά από το πέρας των σπουδών του στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, ασκεί την ελεύθερη δικηγορία. Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά. Η διάθεσή του για ανιδιοτελή προσφορά προς το συνάνθρωπο αποτυπώθηκε σε ποικίλες διοργανώσεις και δραστηριότητες, όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες- 2004 στην Αθήνα, σε εθελοντικές αιμοδοσίες, όπως επίσης και σε ποικίλες εκδηλώσεις της Βαλκανικής Αμφικτυονίας, την οποία εκπροσώπησε ενεργώς από διάφορες θέσεις, με την ίδια υπευθυνότητα, συνέπεια και ζήλο.

Ελεγκτική Επιτροπή

Ανατολίτης Νικόλαος | Συνυπεύθυνος διερμηνείας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Γλυφάδας Αττικής. Είναι τελειόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ομιλεί αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά. Στη Βαλκανική Αμφικτυονία είναι ενεργό μέλος από το έτος 2006. Με την Αμφικτυονία έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ έχει διοργανώσει πολλά ακόμη στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Προδρομίδη Ευαγγελία | Πρόεδρος

Απόφοιτη των Τοσιτσείων-Αρσακείων Σχολείων Εκάλης (1997). Πραγματοποίησε τις πανεπιστημιακές σπουδές της στο πανεπιστημίο του Essex, Αγγλία από όπου αποφοίτησε με πτυχίο στην Κυτταρική και Μοριακή Βιολογία (BSc with Honours, 2001). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στην Ανοσολογία (2002) και διδακτορικού διπλώματος (PhD) με υποτροφία (2007) από το τμήμα Ιατρικής του Ιmperial College London, Πανεπιστήμιο Λονδίνου, Αγγλία με θέμα: Βλαστοκύτταρα και Αναγέννηση Νεφρού. Έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια στην Ευρώπη και την Αμερική, όπου απέσπασε πολλές διακρίσεις για την ερευνητική και επιστημονική της δουλειά, όπως αυτό του Καλύτερου Νέου Επιστήμονα (Αγγλία, 2006) κ.α. Το έργο της έχει δημοσιευτεί σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά και έχει συντελέσει συγγραφέας σε επιστημονικά βιβλία.΄Εχει εργαστεί ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια και έχει εκπαιδεύσει και διδάξει φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Διατηρεί συνεργασίες με ερευνητές σε Ελλάδα και Αγγλία, με στόχο την έρευνα με βλαστοκύτταρα και την αναγεννησιακή ιατρική. Αγαπάει ιδιαίτερα τη διδασκαλία και την υπηρετεί ως καθηγήτρια σε αγγλόφωνο σχολείο. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, της Αγγλικής Νεφρολογικής Εταιρείας (Renal Association UK) και άλλων συλλόγων. Έχει προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα, 2004). Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Βαλκανικής Αμφικτυονίας-Σύνδεσμος Νέων Βαλκανικών Χωρών από το 2007, όπου διετέλεσε γενικός γραμματέας (2007-2009). Μιλάει και γράφει άπταιστα αγγλικά, πολύ καλά γαλλικά και ασκεί καθήκοντα μεταφραστή/διερμηνέα στη Βαλκανική Αμφικτυονία (2009-σήμερα).

Τσούκας Ευάγγελος | Υπεύθυνος διαχειρίσεως ηλεκτρονικής σελίδας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο της Αθήνας. Από το 2010 εργάζεται ιδιωτικά ως Νευρολόγος στην πόλη της Φλώρινας. Επίσης είναι φοιτητής πληροφορικής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Οι δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την ιστιοπλοΐα, τα εκτεταμένα ταξίδια στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, τον αθλητισμό, που τιμά μεταξύ άλλων, ως δρομέας του Κλασικού Μαραθωνίου, την πολιτική ιστορία, όπως επίσης και τη συγγραφή για θέματα διαχρονικά και επικαιρότητας. Το καλοκαίρι του 2009 συμμετείχε στην Αποστολή Ειρήνης της Βαλκανικής Αμφικτυονίας εν-πλω στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, πραγματοποιώντας το διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού με ιστοπλοϊκό σκάφος υπό τη σημαία της Βαλκανικής Αμφικτυονίας. Τον χαρακτηρίζει η θέληση για πρόοδο, ανάπτυξη και εξέλιξη σε κάθε τομέα της ζωής. Είναι ενεργό μέλος της Βαλκανικής Αμφικτυονίας από το έτος 2005, ενώ διετέλεσε μέλος Διοικητικών Συμβουλίων και πολλών άλλων Συλλόγων και Οργανώσεων, όπως του Συλλόγου των Εν Αθήναις Φλωρινιωτών «ΦΙΛΙΠΠΟΣ».